A4 lapas gali padėti įsirašyti stereo garsą

Darant šiek tiek daugiau įrašų imi pastebėti, kad tikslūs kampai tarp mikrofonų yra labai svarbu. Viską darant tik iš akies, mikrofonų pozicijos atrodo labai panašiai, tačiau garsas skamba visiškai ne taip, kaip turėtų. Tai yra dėl fazės poslinkio, kuris ypač juntamas, jei mikrofonai stovi ne viename taške.

Noriu su Jumis pasidalinti viena savo gudrybių, kaip lengvai galima matuoti kampus. Tam reikia paprasto A4 popieriaus lapo. Jį galite nesunkiai sulenkti taip, kad dvi kraštinės sudarytų kampus nuo 50° iki 150°. Figure 1 rodo kaip Jūs galite sulenkti lapo pusę, kad suformuotumėt iš viršutinės kraštinės įvairius kampus. Figure 2 rodo, kaip Jūs galite kombinuoti šiuos kampus gaudami įvairiausius kampus nuo 85° iki 160°.

Įskaitomą versiją galite parsisiųsti šiuo adresu: rezisieriaus origami

 

Pavyzdžiui norint sulenkti 65° kampą, pirmiausia sulenkiate iš pirmojo piešinio 20° ir 30° kampus. Tuomet gautą 130° kampą perlenkiate pusiau, kaip pavaizduota Figure 3. Taip gaunate 65° kampą.

Tokį paruoštuką su linijomis galite pasidaryti laisvu metu nuo įrašų, o atėjus laikui statyti mikrofonus galėsite greitai pasitikrinti įvairias stereo pozicijas be jokio vargo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *