Shure SM57 ir SM58 skirtumai

Tai vienas dažnų klausimų, kurio sulaukiu iš žmonių lankančių kursus. Šie du mikrofonai yra labai panašūs tarpusavyje. Jie pagaminti naudojant tą pačią kapsulę. Pagrindinis jų skirtumas priekinės grotelės.

SM58 buvo gamintas kaip vokalinis mikrofonas. Todėl turi apvalias groteles su integruotu pop filtru viduje. Jis padeda sumažinti sprogstamųjų priebalsių garsą.

SM57 groteles yra arti kapsulės ir be jokio filtro, todėl mikrofonas skamba atviriau, turi stipresnį proximiti efektą įrašinėjant garsą iš arti. (Tai efektas, kai pritraukus mikrofoną arti garso šaltinio pagarsėja žemi dažniai) Taip pat dėl grotelių viduriniai dažniai visada būna pagarsėję (ties 5kHz)

Techniškai šie mikrofonai gali lengvai vienas kitą pakeisti. Nusukus nuo SM58 groteles jis tampa labai panašus į SM57. Garsas tampa atviresnis ir atsiranda stipriau išreikštas proximity efektas. Tačiau neatsiranda pagarsėjimo viduriniuose dažniuose (rezonanso ties 5Khz.)

Jeigu planuojate pirkti vieną iš jų, įvertinkite ar Jums reikia rezonanso ties 5kHz. Jis naudingas įrašinėjant gitaras arba būgnus. Jeigu taip, Jūsų pasirinkimas SM57. Jeigu nereikia – SM58. Pastarasis yra lankstesnis, nes gali būti savimi ir labai panašiu į broil SM57.

Istorija rodo, kad abudu mikrofonus daugelis naudoja ir instrumentams ir vokalams įrašinėti. Viskas priklauso nuo to kaip įrašas skamba Jūsų ausiai. Nebijokite eksperimentuoti ir išbandykite juos abudu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *